Лампата светна,изтрих грешката,но пак я записва,свалих кората в краката на пасажера и централата беше подгизнала в антифриз,радиаторчето е сменено и това са следи от преди това,въпроса ми е централата трябва по номер да отговаря или това е без значение,колата е с 4 ербега.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем с централата на ербега
Collapse
X
-
http://clubalfaromeo.com/forum/showp...09&postcount=1
Виж тук колега,
Обяснено е прекрасно как стават нещата.
Аз имах същия проблем,и вече е решен :cheers
Успех!Last edited by dakata; d.m.y г., 07:10.ALFA 166 2.0TS-хубавицата
Fiat Ritmo 125TC ABARTH-нека силата на ABARTH бъде с теб
PEUGEOT 206 1,4HDI(служебното) егати пауъра
Дачия Логан 1.6 power injection-с ГАС
-
Отвори централата и подсуши платката, ако се е наквасила, но най-вече почисти буксата и, защото тя със сигурност е зеленясала.
Твърде е вероятно това да оправи нещата.
Не забравяй да вършиш всичко това при откачен акумулатор.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Точно,буксата беше зеленясала,пичистих я и я напръсках с контактен спрей,но след 10мин.пак записва грешката,може и да ае оправи ако подсуша централата,но като гледам къде е навряна не е ли по добре да я заменя?
Изпратено от моят ALE-L21 с помощта на Tapatalk166 3.0 V6 226кс и 155 1.7TS 115кс-евридейката.
Comment
-
Първоначално публикувано от Trenkata Покажи съобщениеТочно,буксата беше зеленясала,пичистих я и я напръсках с контактен спрей,но след 10мин.пак записва грешката,може и да ае оправи ако подсуша централата,но като гледам къде е навряна не е ли по добре да я заменя?
Изпратено от моят ALE-L21 с помощта на Tapatalk
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
При мен алармата се палеше епизодично заради същата периферия. След обстойна проверка на коланите, стигнах до извода, че проблемът е в централата или в конектора и.
Външно имаше следи от антифриз:
Мислех, че е вероятно и вътре да се е наквасила и поради това я отворих. Вътре нямаше никакви поражения а и платката е добре защитена с лак:
Поради това се фокусирах само върху почистването на конектора и.
Не съм ползвал контактен спрей а само обезмаслител - Изопропанол. Освен това изстъргах с пинцета пиновете на централата и премахнах механично зелената гадост между тях.
В резултат от това, грешката не се е появявала до момента (поне 3 години).
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Не е зле и да разглобиш женския конектор и да видиш, какво става вътре. Аз не съм го отварял, но съм почти сигурен, че вътре има някакви комутиращи пластини, които вероятно окъсяват пиновете, които стоят срещу тия по-широките отвори (които влизат върху пласмасовите пишки откъм централата).
Това се практикува в подобни системи за да се окъси съответната верига след изключването и с цел предотвратяване на нежелано подаване на напрежение и съответно гърмежи.
Накратко - ако действително има комутиращи пластини вътре в буксата, то и те могат да правят мизерии. Щото, ако е така, то смяната на централата с друга, няма да реши проблема.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
Comment